Øieblikk 

Julaften og grand finale på Julekalenderen

Siste oppdatering fra denne julekalenderen for dette året, vi kom i mål, nå står ribba i ovnen, treet er pyntet etter alle kunstens regler og jentene har funnet frem finstasen. DDE jul spilles på Tidal, og fedrene har tatt seg en pils til ribbestekinga…

IMG 0663

Fra venstre: Helle med glorie, Pernille med Oscarstatue, Jørn Nisse, Laila med H&M-veska, Solveig Nissejente, Jennie med hårsveisen, Frida Nissejente, Sebastian med klatrekroppen, Eirin med Gucciveska og Jan Åge skogjegernisse

I dag har Jørn planlagt en artig overraskelse til oss. Han har fått ti doruller fra samlinga til Solveig, og handlet noe småtteri på Panduro. Oppdraget er å lage en dorullnissefigur som ligner på oss selv slik at vi kan bruke den som bordkort :) Det ble en herlig forsamling til slutt, og det manglet ikke på engasjement og fantasi rundt bordet. Og ganske så stille, alle var dypt konsentrert, og kanskje litt slitne etter noen runder med boksen går ute. 


Nå er denne julekalenderen ved veis ende. Det er utfordrende å få samlet alle i familien hver eneste dag i en travel måned som desember, det er utfordrende for tenåringer å sette av tid til foreldre og småsøsken, men på et eller annet vis så får vi det til, nesten hver dag. Med tanke på at jeg hver dag legger ut en liten post her så blir nok forpliktelsen større også - jeg vet ikke. Det jeg vet er at den tiden det tar, den ekstra anstrengelsen det koster - det er det verdt. Og det fine er at det har alle i hele familien skjønt. Det å hver eneste dag se hverandre, skape et fellesskap utover måltider og TV, det å sette av tid til hverandre, ha det litt fint i lag - det gjør noe med oss, det gjør noe med fellesskapet. Og det at vi har invitert inn gjester i vår lille førjulssyssel har gjort at det oppleves enda mer verdifullt. 

Budskapet er å ta vare på hverandre, se hverandre; og se engang til, slik som i respekt! Fordi det er ikke alltid at selv om man bor under samme tak at man tar seg tid til å se hverandre. 

GOD JUL! Man trenger ikke være perfekt for å være fin og god nok! 



Takk til alle og enhver som har fulgt årets julekalender hos familien Øie - vi ønsker deg og dine ei riktig god jul! Del gjerne, kanskje flere blir inspirert! 


Laila :) 

Lillejulaften - på Neset endelig

IMG 0633

Tradisjoner er til for å følges 

Litt skjeiv. litt tynt - sånn sett delvis ulik oss, og litt lik noen av oss

Vi er enige om at treet og pynten kommer til å kle hverandre - Oldemors gamle julepynt

Vi trenger faktisk ikke løfte en finger, det er nesten som om treet pynter seg selv...

Omsider er vi vel plassert på Neset, alle 10. Tradisjoner følges med juletrepynting, Grevinnen og Hovmesteren og gløgg. Da jeg foreslo at vi kunne klare oss uten gløggen - ja du store min tid hvilke følelser som kommer til syne. Så det ble gløgg ja! Og Pernille har laget Kahoot, vinneren fikk sette stjernen på treet. Og så hadde Helle og Eirin slått hjel bilturen med å lage en herlig adjektivhistorie. Underveis innser jeg at jeg drar opp gjennomsnittsalderen rundt bordet og drar ned gjennomsnittshumoren… gamlere enn man tror og kjedeligere enn man tror - jaja! 

IMG 0645

Eirin og Helle har laget en herlig adjektivfortelling - en ekstra overraskelse kvelden før kvelden 

IMG 0639

Frida og Onkel vinner Kahoot under pseudonymet HannafraTana og vant julestjernetenningen


Vel, nå er treet pyntet, ribba er preppet, huset er fullt av herlige folk. Nå venter vi spent på om Nissen har fått meg seg at vi har kommet…

For noen år siden var Nissene innom på Julekvelden, da var vi ikke hjemme…mon tro om de dukker opp i år? 


Bare en dag igjen! 


Laila :) 

22. desember - Følelsen av jul og lyden av...

Det ble sen kveld før vi rakk å bruke litt tid sammen i dag, tenåringene og jeg. De to yngste og Jørn reiste på hytta i dag. 

Sebastian hadde laget en aldri så liten Lyden av???- konkurranse til Pernille og meg, og det er jo underlig hvor mange rare lyder som finnes. Jeg innser at jeg kanskje må lære å lytte litt mer, eller er det kanskje fantasien som svikter. Viste du forresten at en kamelunge og et nyfødt menneske har nesten samme lyd… Jeg måtte se meg slått av Pernille idag igjen! 


IMG 0623


Nå har jeg noen etterlengtede dager julefri, huset er nyvasket og ryddet fra kjeller til loft, alle gaver er pakket inn, nesten all mat er i hus, og nå nytes ei stille stund med gode toner fra Hekla stålstrenga - Vise ved vintersolkverv, et lie glass italiensk rødvin i ei eller så stille stue. Julefreden har senket seg. Nå venter gode dager på Neset.

Ofte er de små tingene som betyr mest - som at sola har snudd og vi går mot lysere tider. 


Laila :) 

 

21. desember - Piken med svovelstikkene på årets mørkeste dag

I dag ble det ei stille stund med høytlesning på årets mørkeste og korteste dag. Nå snur sola, og vi går mot lysere tider.

IMG 0609


Piken med svovelstikkene og Snekker Andersen er julehistorier jeg alltid har vært så glad i, og som det er så koselig å få lese for ungene - selv om noen kanskje har begynt å vokse fra høytlesning. 



Men det å samles til ei rolig stund i sofaen i ei ellers så travel tid gjør noe med oss alle. Selv om det må sies at ikke alle er like entusiastisk lyttende til mors eventyrstund - men har mere lyst til å greve seg ned …



"Det er mange ikring deg som frys, ver du et bål - strål varme i fra deg»

                                                                                  Haldis Moren Vesaas


Laila :) 



20. desember - musikkquiz i kalendergave

I dag har vi vært i slektas årlige førjulstreff - en  tradisjon vi har videreført etter at vi alle pleide å møtes hos farmor og farfar lille julaften for å bytte gaver og ønske hverandre god jul. Vi har etterhvert økt antall, nye generasjoner har kommet til og førjulstreffet måtte flyttes ut av leiligheten til farmor og farfar og inn i lokaler beregnet på større forsamlinger. På det meste har vi vært 62 samlet. I dag var vi litt færre, men ikke mindre koselig av den grunn, hjemme til et søskenbarn som påtok seg ansvaret å invitere gammel og ung 4 dager før jul. Bøyer meg i støvet. 

Nå ryddes adventsstaken bort, og smånissene kommer fram fra sitt skjul - julen har inntatt stuen.


IMG 0606


Vel hjemme inviterer Jennie til musikkquiz - det er artig at vi får med flere på kalendertullet vårt, slekt og venner hiver seg med, og her legges alle hemninger vekk ved inngangsdøra. 



Ingen tvil om at de av oss som vokste opp i forrige århundre slet, her hjalp verken livserfaring eller høgskoleutdanning… 



...en fattig trøst var det jo dog at vinneren er født i siste time i samme århundre som oss



Laila :) 


19. desember - slektsbattle

I dag er det lutefisk- og pizzakveld med slekta - og Solveig sørger for munter stemning som etterhvert beveger seg over i småfiendtlig konkurranse, der det blir en slags alles kamp mot alle…

Konkurransen er minst like mangfoldig som deltagerne - vi starter med litt turn, og det er ikke spesielt uventet at taperen er den eldste..


Vi fortsetter med genetisk tungegymnastikk, og mye tyder på at vi er i slekt…


Deretter skal prinsessefaktoren testes, og ikke uventet, vi fikk noen stryk på den testen…

Humøret er enda på topp, og gjengen er tilsynelatende venner, før vi begynner på kunnskapsspørsmålene som etterhvert sorterer klinten fra hveten. 

Og her er krémen - konkurransestemningen er til å ta å føle på….

IMG 0581


…og for ikke å snakke om vinnerstemningen...

IMG 0582


og premien - ja, den kunne vi saktens hatt bruk for noen og enhver - vi får se hva som skjer når julatften kommer! Jeg gleder meg til å feire jul med denne gjengen

IMG 0583


Ønsker deg en fin lørdagskveld! Og ta vare på hverandre :) 


Laila :) 



18. desember - nye seierherrer kåres

Det nytes i heimen at det er fredag og ferie for 5/6 av familien. Fredagstacoen er fortært og far sjøl er sjef over kalenderen i dag. Han inviterer til spillkveld med Besserwisser. 


Temaene spriker fra Asbjørnsens og Moe til Superhelter, en runde innom jentenavn og fremmedord på S. Det blir selvsagt hver sin tur til å elske og hate temaene - slikt blir det jo trivsel og mangfold av…

IMG 0559


Og, ikke uventet: når vinneren kåres er stemningen til å ta å føle på!

IMG 0560



God fredagskveld - uansett hvor du er :)


Laila :)

17. desember - ja, hva skal man si...

Det som jeg aldri hadde trodd skulle skje, det skjedde i dag. Sebastian var klinkende klar når han med tydelig stemmeskiftestemme proklamerte at dagens overraskelse var at vi skulle rydde husetJepp, du kan trygt si vi ble overrasket! Og ikke minst da han selv stakk avgårde på klatretrening. Så her sitter vi da - midt julepakke- og julekort-rotet, og vet ikke helt hvor vi skal begynne. Siden det også i kveld bare er oss jentene som er hjemme besluttet vi med kvinnelig besluttsomhet å utsette overraskelsen til et tidspunkt da gutta også er hjemme. Det kan se ut som julekalenderen slår sprekker sånn i siste innspurt - det liker vi dårlig!

IMG 0555

Rothuset trenger opprydding mener Sebastian :) 


Men fatt mot - i morgen er atter en dag, fredag sådan! God helg kjære deg! 


Laila :) 

16. desember - jentenes aften

I dag hadde gutta andre planer, så husets jenter har hatt TVen helt for seg selv. Det liker vi! Pernille overrasker med nydelig brownie og vaniljesaus. Ikke fordi vi trenger det, ikke nødvendigvis fordi vi fortjener det heller, men rett og slett fordi det er så godt! 


IMG 0539


Og med styring over fjernkontrollen så ble love actually på oss! Det er jo underlig, uansett hvor mange ganger jeg har sett den filmen, litt grining blir det - gang på gang! 


IMG 0544



Laila :) 



15. desember - desperat jakt på overraskelser...

Ja, tenk, det var min tur i dag…,og ja, det klaffet jo bra, siden mor og far til 4 skulle ut å kjøpe julegaver til de 4, og planen er jo å overraske dem, og dermed er ikke julegaveshoppingen så enkel som man i utgangspunktet skulle tro. Rett til byen etter jobb, uten middag, jepp - det er en riktig høydare for humør, tålmodighet og kreativitet…og når jeg akkurat i det vi skulle tilå sette nøkkelen i bilen for å vende nesen hjemover i åttehalvnitida plutselig kommer på at familien skal kalenderoverraskes - ja da kjenner jeg at hele denne kalenderen gjerne kan brennes på adventstalglysene som står gjemt og glemt oppi alt rotet på bordet…


Gode råd er dyre - og i dag blir det gløgg, nøtter og pepperkaker, det gir meg en god grunn til å synke ned i sofaen, og drømmer om å bli der resten av dagen. He-he - du aner vel at det ikke kommer til skje. 


Vel, jeg fikk noen gode minutter i favorittposisjonen, sammen med Pappa, Solveig, Sebastian og Jørn - de to andre var ute på farten. Og ikke før legemet har senket seg i sofaen - så durer det i en lydløs telefon - det er noen som vil hjem, og denne noen vil gjerne hentes…

Satser på en rolig ettermiddag i morgen - julegavene til ungene er ihvertfall i hus.

Kos deg som best du kan! Det blir vel jul uansett - tror du ikke :)



Laila :) 

14. desember - det enkle er det beste

I dag var det Jennie som hadde funnet på noe koselig for oss. Hun ba oss ganske enkelt skrive ned en fin og en rom-for-forbedringsting om alle i familien. Etterpå leste vi opp hva vi hadde skrevet for hverandre. Mor selv er en tander sjel, og tårene var ikke langt unna, ei heller latteren. 


IMG 0528


Slik fikk vi brukt litt tid til å tenkt litt ekstra på hver og en. En perfekt kalendergave. Det gjorde inntrykk da jeg fikk høre at jeg var litt kjedeligog skjønner jeg må skjerpe meg på det området...


Si noe fint til noen du også - det betyr kanskje mer enn du aner. 


IMG 0529



Laila :) 

13. desember - Rasmus og Verdens beste kor

Det var Solveig sin dag i dag, og hun har gledet seg i hele høst til denne dagen - å synge konsert i Olavshallen i koret for selveste Rasmus! Og vi andre fikk en fargerik og Rasmusmorsom opplevelse ulikt de fleste vanlige juleforestillinger vi er vant til. Rasmus får meg seg alle aspektene i livet, om det å bo litt til mamma, og litt til pappa, om det å kose seg utendørs og innendørs, om det å miste noen man er veldig glad i, om det å få gaver man ikke ønsker seg og slett ikke trenger, og om det å tåle at andre får alt de ønsker seg, og om det å brenne pepperkakene. Formidlet med underfundige og morsomme tekster som gjør at man blir både  glad og tankefull inni seg. 

IMG 0505

Ramus og Verdens beste jul

Og selvsagt syns vi det var stas å ha lillesøster på scenen - de var kjempeflinke Musikkskolens kor. 

IMG 0514

Stolt etter vellykket konsert i Olavshallen


3. søndag i advent - julen nærmer seg med stormskritt! Husk å kose deg litt hver dag! 

IMG 0506

Julestemning i lavvoen på Julemarkedet i Trondheim.


Laila :) 


12. desember - hvilken overraskelse?!?

I dag er det Sebastian sin tur, og det passet femtenåringen svært dårlig…han har nemlig planlagt Star Wars-bonanza med en kompis, og har slettes ikke tenkt å tilbringe dagen hjemme for å fikse kalenderoverraskelse til familien. 

Det forstår jeg så inderlig godt. Når jeg hørte at han skulle tilbringe 9 timer foran en TV-skjerm for å varme opp til Star Wars-premieren neste uke så tenkte jeg i mitt stille sinn - «skulle ønske jeg også var femten år!» Og det er det ikke ofte jeg tenker. Storesøster derimot er ikke fullt så forståelsesfull…

IMG 0497

Pernilles reaksjon på at Sebastian ditcha julekalenderen


Ønsker dere en kjempefin lørdagskveld! 


Laila :) 

11. desember -

I mors fravær er det i dag Jennie som er gjesteblogger :))) 


I dag har Jennie hat overaskelse å da overasket hun oss med film og  nacso filmen vi så het Jul i Flåklypa med Solan og Ludvig. Vi sat å koste oss å etter vert sovnet Jennie i stolen. Det varen morsom film å jeg ambefaler den til barn og unge Jennie er en kreativ liten pie som vokser å vokser hun er lit av en ramp det kan sies:-) Til Jenniepia mi!!!!  HIHIHIHI!!!!!!!!!!!!

En litt sliten Jennie etter å disket opp med nachos og film til storesøsknene



for Laila :


Jennie :)

10. desember - Pepperkakebaking

Den lille frøken Solveig hadde i dag klekt ut en lur plan. Utstyrt med noen kroner fra mor småsprang hun inn på Rema og kom ut med et litt lurt glimt i øyet, og med en plastpose hun voktet som gull. Vel hjeme starter hun jobben med å forberede dagens lille familieoverraskelse - pepperkakebaking med påfølgende pepperkakepynting :) Og hun er ikke snauere enn at hun sørger for næringstilførsel til arbeidslaget også, og byr på cookies, seigmenn og gløgg! En liten detalj ble avglemt, eller rettere sagt, hun trodde nok melis fantes i huset, og da sender hun bestemt storesøsteren ut på melisjakt i nabolaget. Takk og lov for gode naboer :) 

IMG 0489

Med julemusikk, mel, kjevler og alt som hører med ble det pepperkakebaking på hele gjengen en stakket stund, før far sjøl kjører storebror på klatring, pepperkakebakesjefen selv kom på at hun måtte gjøre lekser, og en annen søster måtte også gjøre lekser. Så ble det meg og Pernille da, som bakte pepperkaker og fikk ei fin stund helt for oss selv. Det er ikke å forakte. 

IMG 0491


Mange pepperkaker ble det, og mange av dem fikk pynt også. Så da er den sorten unnagjort!


Det er sannelig godt vi snart går mot lysere tider! 


Laila :) 

9. desember - Pappa slår på stortromma :)



Fars dag i dag og vi ble invitert med på kino, på den lenge etterlengtede Mockingjay Part 2, den siste filmen av Hunger Games-filmene. Den har vi gledet oss til hele familien! 

IMG 0469

Huuurrraaa! Kino! 

IMG 0481

Anbefales!! 

IMG 0473

Dagens middag… helt utafor, men godt nok! 

IMG 0477

Og dessert…. :) 

Kino på en hverdag i desember er bortimot perfekt  - nesten hele Liv Ullmann-salen for oss selv. Hjemme ligger rotet fremdeles der det lå da da vi forlot huset i morges, ingen middagskoking, bare popcorn og smågodt fra Location (!), rett og slett bare å lene seg tilbake og kose seg meg en kjempefilm. Og om ikke Hunger games passer deg, så går både James Bonds Spectre og Flåklypa akkurat nå, og i neste uke er det premiere på Star Wars. 


 Og jula, den kommer snart, jeg gleder meg! 


Nordre i julestemning, nå venter vi bare på snøen! 


Unn deg tid til litt kos i desembermørket, fordi du fortjener det, og helt sikkert trenger det! 


Laila :) 


8. desember - ned på jorda igjen


Det som skulle vært storebrors dag ble mammas dag fordi tenåringer styrer ettermiddagene slik de helst vil sjøl, og mor vet at ikke alle kamper trenger å kjempes…

Så da ble det vikariatnødløsning idag, men det var ikke så aillerverst læll sjø…

Dobbelsmoothie, en søt og en syrlig i samme glass, sammen med søt og syrlig humor fra Asbjørn Brekkes julekalender. 

IMG 0463
IMG 0466


Har du en hemmelig venn i desember - en du passer ekstra på, og gleder litt ekstra? Jeg har. En jeg fikk på Gledesforedrag for et par uker siden. Etter å vært på det foredraget er jeg en kvalifisert Daglig Gleder - det forplikter! 

Finn deg en hemmelig venn i adventstida du også, og spre litt lys i mørket! 


Laila :) 


7. desember - lista når nye høyder


Pernille er ikke kjent for å slurve, heller ikke når det kommer til kalenderoverraskelser.

Når jeg kom hjem fra jobb i dag var middagen klar - det er jo en drømmeoverraskelse i seg selv. To nydelige hjemmelagede supper, en for hver smak, og akkurat passelig for den som tenker å tilpasse kroppen til julekjolen. Gulrotsuppe og tomatsuppe :)))

IMG 0438

Hjemmelagede supper for noen og enhver smak

Og ikke nok med det. Etter middag kunne hun by på nybakt julebakst med quiz attåt!

IMG 0442

Her voktes det vel over svarene

IMG 0446

Litt pjusk etter å må se seg slått av …..


Som seg hør og bør under quiz - høylytte diskusjoner om fasit og små detaljer, men ikke verre enn at vi til slutt fikk kåret familiens quizmester :) Premier fikk alle, karameller kjøpt på harryhandel i høst.

IMG 0460

…Seierskvinnen!!!!


Kos deg og nyt adventstida med de du er glad i! Skitten på vinduene står seg utmerket til januar (februar også for den skyld!) 


Laila :) 

6. desember - The Julekalender


I dag var det Sebastian som hadde lagt en plan for adventsoverraskelsen. Og det kom som en aldri så liten overraskelse på oss at han slo til med en liten yogatime. 

Vi fikk strekt, bøyd og tøyd stive og støle kropper i fasonger jeg ikke hadde trodd var mulig, men sannelig, med litt kyndig veiledning og noen inneklemte smerteskrik er det mye som går. 

IMG 0434


IMG 0432



Ikke rart latteren satt løst - må innrømme at det ser ganske sært ut å ligge å vri kroppen i de underligste stillinger. Og det beste med hele seansen - alle fikk vi litt energipåfyll etter å ha vært innestengt på hytta i uværet.

Strekk og bøy, tøys og gøy! 

Ønsker deg en fin 2. søndag i advent !


Laila :) 



5. desember - the julekalender


Ingen vesentlige overraskelsesbomber når far sjøl kommer opp med konkurranse i Planken…Inndelt i aldersklasser, to og to i første runde. Deretter de tre taperne mot hverandre og de tre vinnerne. Vinnerne av disse rundene skulle til slutt møtes i finalekamp. Heller ingen bombe at far sjøl vant, og ingen bombe at noen av oss syns det er utrolig surt å måtte gi tapt for overmakten…vi får vel høre dette i noen dager…

IMG 0346


IMG_0348
IMG 0360



Det bare må nevnes, han har egentlig overrasket oss mektig denne helga. Med innkjøp av tøfler…det trodde jeg faktisk aldri jeg skulle oppleve. ikke umulig han får høre det også, i noen år framover. Han presiserer: «det er hyttetøfler da…» 




Spre litt varme rundt deg i julestria, det finnes noen der ute som fryser! 


Laila :) 


4. desember - julekalender


Solveig var den heldige utvalgte i dag. Og siden vi skulle dra til Osen og Neset i dag, ble det Senkveld Surprise idag. Solveig arrangerte legobyggekonkurranse, der utfordringen var å lage den beste figuren på 5 minutter…det er i grunnen underlig hvor lett det er å trigges av konkurranseinstinktet…her var det verken mangel på engasjement, konsentrasjon eller kreativitet.

IMG 0309

Sebastian i dyp konsentrasjon 

Vinneren av fineste figur :) 

Jennie med den mest kreative figuren

Mest kunstneriske navn… Visjon vertigo :S

Det er kontakt mellom disse to - dette ble den kuleste leken

Dommeren selv fikk ingen pris 

Vinneren av «Kunne prøvd litt mer!» var med i konkurransen over Facetime 


Som seg hør og bør, bare vinnere! Og vi som var litt eldre enn 16 kjente på at det er noen år siden vi har lekt med lego.


Ønsker deg og dine ei fin førjulstid her fra Neset.


Laila :) 









3. desember - julekalender


Ja, i dag ble det min tur. Har noen idéer liggende i bakhodet, som kan egne seg til mange slags dager. I dag ble det en liten øvelse jeg lærte på et inspirasjons- og gledesforedrag vi hadde på jobb i forrige uke. 

Alle ble utstyrt med en liten lapp og ei penn. Så skulle de sitte rett ovenfor hverandre, to og to, og tegne deg andre uten å se på papiret. 


Det ble en aldri så liten øvelse i konsentrasjon og fokus, mye latter over resultatene, litt juksing og ikke minst: poenget med hele øvelsen, se på hverandre, og se en gang til, i mer enn bare korte flyktige øyeblikk, men lenge nok til vi faktisk så hverandre. 


IMG 0276



Alle trenger å bli sett litt, hver dag! 


Får æ holde dæ i handa

holde fast ei lita stund

Slippe taket i alt anna

og bare holde uten grunn

             

Ta vare på hverandre! 


Laila :) 


2. desember - julekalender

Jennie ble utfordret i dag .Hun hadde TAR DU SMAKEN det var en moro overraskelse .Først var det sennep og ingen likte det,så var det kremost da var man litt uenig, nummer 3 var pepperkake det var godt og etter det var det grøt, pepper, salt, vaniljesukker,tomat,klementin og til slutt kanel.Det var veldig forskjellig på hvordan alle i Øie huset reagerte.Men det var en moro overraskelse. Det var alt for i dag hvem tror du blir i morgen blir det Jørn eller Laila eller Sebastian eller Solveig og hva tror du den rare Øie familien finner på  i neste del av Øie sin spennende JULEKALENDER!!!!!!!!!!!!!!!!!!


Skrevet av Solveig ikke Laila. Hun måtte på jobb fest.Kanskje Men bare kanskje får du se noe mer av meg: husk det er ikke lov til og kopiere bare tuller ikke lov ikke lov ikke lov.


IMG 4832


1. desember - julekalender


Vi gjentar fjorårets julekalender, med hver sin dag med å overraske resten av familien. Solveig har lagt navnelapper i kalenderlukene, og den som finner navnet sitt skal lage en overraskelse til de andre. I fjor fikk vi ei kjempefin førjulstid fordi vi tok oss tid til dette. Og det var enstemmig i familieråd at gavekalender utgår med høye kneløft til fordel for litt prioritert tid med hverandre.


IMG 0259


Pernille ble først ut i år. Lite passende for ei som har mengder med innleveringer på skolen…Hun bestemte seg for å benytte anledningen til å få oss til å lage ønskelister til henne. I selskap med Asbjørn Brekkes julekalender fikk vi utdelt hver vår liste for utfylling, med ei søt juletegning påtegnet. Med på kjøpet fikk vi en nedtellingskalender. Kjenner jeg gleder meg til jul! Det ble en fin liten kveldssamling før vi faller inn i hver vår lille kveldsdvale bak en eller annen skjerm.


IMG 0258



Ønsker deg og dine ei riktig fin førjulstid! 

Ta vare på hverandre og nyt øyeblikkene :) 


Laila :) 

Tusen takk!


Så er nok en bursdag over - den 43. i rekken. Og jeg ser tilbake på en dag som ble akkurat som en 43-åring kan ønske seg. Det er en god følelse å kjenne på at man ikke trenger så mye for å ha en fin bursdag. Jeg har alt jeg kan ønske meg og enda litt til. Det som gjør bursdager så fine er alle de gode hilsninger man får, i form av telefoner, koselige tekstmeldinger og alle gode ord på facebook. Overveldende rett og slett. Og jeg tenkte jeg skulle takke alle og enhver som tok seg bryet med å skrive noen ord, men fikk etterhvert beskjed fra facebook om at jeg ble snart blokkert fra å kommentere hvis jeg ikke sluttet nå…jeg får se om jeg kan fortsette igjen om noen timer. 

IMG 0165

Stolt lita pie med selvlaget omelettfrokost til mamma på bursdagen :)                Foto:Laila Øie 

Det er underlig dette med alder. Mange snakker om 40-årskrisa. Mange sier de føler seg unge i sinn, og blåser vekk krisa og blåser i rynkene og det gråe håret. I det siste har det slått meg at jeg ofte tenker litt motsatt. 

Jeg liker dårlig det gråe håret som lyser opp i tinningen. Både det og rynkene får meg til å se gammel og sliten ut. Men jeg kjenner meg egentlig ikke så gammel. Og når det gjelder dette med å føle seg ung til sinns, så innser jeg etterhvert at jeg er ikke det. Og jeg glad for det. Jeg tenker mye mer enn før. Tanker om livet. På konsekvenser. På hvordan vi mennesker er mot hverandre. På krig og fred i vår felles verden. Jeg reflekterer mer over det jeg ser rundt meg. Og tenker ofte at jeg er glad jeg er over 40. Fordi jeg er tryggere på hvem jeg er. Og fordi det er lettere å stå opp for det jeg tror på. På mange måter har jeg nok blitt et bedre menneske med årene - tror jeg, og håper jeg. Og jeg ønsker å formidle gode og viktige verdier. Fordi jeg har tro på det, at verdiene våre er det vesentligste i å beskrive hvem vi er, og hvilket samfunn vi vil ha. Det handler mye om det å ta vare på hverandre, og bry oss litt mer om andre, også de vi ikke kjenner så godt. 

IMG 0232

Trondheim - en god by å bo i. Bildet er tatt fra Vår frue kirke som tar vare på de som trenger ekstra hjelp i livet sitt.                                                                                                    Foto: Laila Øie

IMG 0217

Bursdagsmiddag på Peppes Pizza                     Foto: Laila Øie 

IMG_0240

Bursdagskake på 1. søndag i advent                              Foto:Laila Øie 

IMG 0244

Nå venter vi på julen                                                            Foto:Laila Øie 

Jeg er glad for at jeg ikke er 25 lengre, men kan nyte livet, gleder, utfordringer og opplevelser med litt mere erfaring og litt mer ettertanker.  

Når mann og barn med stolthet venter spent på om jeg liker gavene de har kjøpt til meg - da kjenner jeg med en underlig kraft at det er sant - det er fint å få gaver, men det er sannelig enda bedre å gi. Og den gleden minstejenta viste når hun vekket meg med frokost på senga -det viser meg med all tydelig at «Den største gleden du kan ha - det er å gjøre andre glad» 

                                                                                                                                                      © Laila Øie 2015